Wachtwoord Vernieuwen

klik om zoom aan te zetten
Laden Kaart
We hebben geen resultaten kunnen vinden
open de kaart
Uitgebreid zoeken
Uw zoekresultaten
1 april 2019

Schildervakantie in Portugal

In de buitenlucht een prachtig landschap van heuvels en kleurige bloemen schilderen? Of liever in een ruim atelier uw creativiteit de vrije loop laten? In de Alentejo in Portugal bij de Nederlandse kunstenaar Ben Helmink schildert u waar u zelf wilt! Het is de perfecte plek voor een schildervakantie in Portugal.

Nederlandse kunstenaar

Ben Helmink volgde de Rietveld Academie in Amsterdam en woont sinds 2006 in Portugal. In het zuiden van Portugal exposeert hij zijn werk en geeft hij teken- en schilderworkshops. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. Ben geeft elke deelnemer instructies op maat en ondersteunt met veel enthousiasme iedereen die zijn of haar creativiteit wil ontdekken of ontwikkelen. Hij leert u graag nieuwe technieken en vaardigheden.

Schildervakantie Alentejo

Enkele keren per jaar organiseert Ben Helmink 5-daagse schildervakanties op Monte das Moradias. Deze accommodatie biedt plek aan maximaal 7 personen. Het minimaal aantal deelnemers voor een groepsworkshop is 3 personen. U kunt echter ook alleen komen met een minimum van 3 nachten. De workshops worden dan precies afgestemd op uw wensen en ervaring.

schilderen in PortugalAls amateur- of professionele kunstenaar zijn observaties en vragen van anderen belangrijk. In een groep bent u zowel toeschouwer als maker. Dat levert interessante inzichten op. U leert van uzelf en van anderen.

De natuur in al haar facetten en seizoenen is een belangrijk thema in het programma. Afhankelijk van uw voorkeur en ervaring kunt u met allerlei materialen werken. U werkt in uw eigen tempo.

Monte das Moradias

Monte das Moradias ligt in het groen aan het stuwmeer van Santa Clara in de Alentejo. Deze oase van rust is een ideale plek om te verblijven tijdens uw schildervakantie in Portugal. De typisch Alentejaanse accommodatie beschikt over 3 slaapkamers voor maximaal 7 personen. U schildert in de buitenlucht of in het grote atelier van Monte das Moradias.

Er is een grote gezamenlijke eetkeuken en meerdere terrassen. Het huis kijkt aan alle kanten uit op de heuvels maar ook op het meer. Het landschap rond Monte das Moradias is typisch Alentejaans met onverharde weggetjes, eucalyptusbomen, kurkeiken en hier en daar een kudde schapen.

De Alentejo

De zuidelijke Alentejo is een schitterende omgeving om te leren schilderen of uw schilderkunsten verder te ontwikkelen. Deze relatief dun bevolkte provincie ligt boven de Algarve en bestaat uit glooiende heuvels en golvende vlakten met graan, zonnebloemen, wijnranken, kurken en olijfbomen. De lieflijke dorpjes bestaan voornamelijk uit witte huizen.

Info en aanmelden

Zin in een schildervakantie in Portugal? Ga dan naar de pagina van Monte das Moradias voor meer informatie. U kunt daar ook contact opnemen met Ben Helmink voor vragen en prijzen. Wij wensen u alvast heel veel teken- en schilderplezier!

//dit hadden we toegevoegd.