Wachtwoord Vernieuwen

klik om zoom aan te zetten
Laden Kaart
We hebben geen resultaten kunnen vinden
open de kaart
Uitgebreid zoeken
Uw zoekresultaten
6 februari 2019

Wandelen in de Algarve: Monchique

wandelen in Monchique AlgarveVan wandelen krijgt u energie en inspiratie. Helemaal als u de meest zuivere lucht van Europa inhaleert en van magistrale vergezichten kunt genieten. Waar dat kan? In Serra de Monchique wandelt u ‘on top of the Algarve’.

Het Monchique gebergte is een wandelparadijs bij uitstek. Het ligt in een beschermd natuurgebied met een rijke flora en fauna in het westen van de Algarve.

Bed & Breakfast The Art of Joy ligt middenin het gebied. De Nederlandse eigenaren Anne en Eugene ontdekken nog steeds nieuwe paden. Zo kunnen ook terugkerende gasten – en die zijn er veel – steeds weer nieuwe plekken bezoeken.

 

Parels in het Monchique gebergte

In de gemeente Monchique zijn 6 zeer gevarieerde wandelingen uitgezet. Vlakbij The Art of Joy ligt de PR5. De route biedt fantastische vergezichten op het westen van de Algarve, het noorden van de Alentejo en de Atlantische Oceaan.

Onderweg passeert u een grote variatie aan landschappen. Van groene terrasbouw waar lang geleden rijst werd verbouwd tot rotsachtige bergkloven met klaterende watervallen. De vruchtbare valleien leveren elk jaargetijde een oogst op.

 

Wandeling vanuit stadje Monchique

Serra de Monchique heeft twee hoge bergtoppen. De Foia is met 905 m. het hoogste punt in de Algarve. De Picota is 775 m. Tussen deze twee bergtoppen ligt het pittoreske bergstadje Monchique, het regionale centrum voor tuinbouw, ambachten en verkoop van streekproducten.

Het bergstadje Monchique is een goed start- en eindpunt voor een mooie wandeling zoals de PR4. Deze wandeling in de Algarve gaat onder meer langs een historische watermolen. Ook met hoge temperaturen is het hier aangenaam wandelen: de inheemse kurkbossen bieden vele schaduwmomenten.

 

Langs Caldas de Monchique

Als u een wandeling in de Algarve door het Monchique gebergte maakt, kunt u het legendarische Caldas te Monchique niet overslaan! U komt er langs als u de PR2 volgt, die gedeeltelijk samenloopt met de Via Algarviana.

Caldas de Monchique is een Jugendstil kuuroord. Het ligt in een weelderig groene vallei met stromende bronnen. Al sinds de Romeinse tijd zijn de geneeskrachtige waterbronnen met een temperatuur van ongeveer 33 C˚ beroemd. Of het nu de Romeinen, Moren, of Portugese aristocraten waren: allen dronken het opborrelende bronwater en vonden hier een oase van rust.

De bron is nog altijd actief, als u dorst heeft na zoveel kilometers wandelen! Naast zuiver bronwater kunt u in Caldas de Monchique ook heerlijke koffie krijgen op het terras van wijnbar ‘O Tasco’. Voor proviand onderweg raden wij u aan een regionaal worstenbroodje mee te nemen. Deze ‘Pão com Chouriço’ wordt vers gebakken in de steenoven.

 

The Art of Joy

Als fervente wandelaars hebben Anne en Eus eigen wandelingen uitgezet die starten vanaf hun Bed & Breakfast in Monchique. Erg populair zijn de vroege sunrise walks. Anne en Eugene bieden ook groepswandelweken en begeleide wandelingen aan.

Wilt u ook een actieve vakantie en heerlijk wandelen in de Algarve? Kijk dan eens op de pagina van B&B The Art of Joy. Deze oase in het groen is een fantastisch uitgangspunt.

 

//dit hadden we toegevoegd.