Wachtwoord Vernieuwen

klik om zoom aan te zetten
Laden Kaart
We hebben geen resultaten kunnen vinden
open de kaart
Uitgebreid zoeken
Uw zoekresultaten
12 maart 2019

Met kinderen in Portugal – Costa de Prata

Portugal is een fijn vakantieland voor gezinnen. De Portugezen houden van kinderen en zijn erg vriendelijk. Voor ouders met kinderen is er in Portugal van alles te doen en te beleven. Of u nu houdt van cultuur, natuur, actief bezig zijn of juist lekker luieren. Of een combinatie van dit alles.

Costa de Prata

De Costa de Prata (Zilverkust) is de kuststreek boven Lissabon. De regio staat bekend om zijn mooie, ruime zandstranden en culturele bezienswaardigheden. De Zilverkust is een ideale vakantiebestemming als u met kinderen in Portugal bent. Op zoek naar een leuke en kindvriendelijke plek om te verblijven? Kijk dan eens op Quinta Japonesa van de Nederlandse Bert en Michelle en hun twee (jonge) kinderen!

Ideale vakantieplek

Quinta Japonesa is rustig gelegen op 20 minuten boven Lissabon. De quinta beschikt over meerdere kindvriendelijke accommodaties te weten 1 vakantiehuis (8 personen), 2 appartementen (4/5 personen) en 3 leuke glamping tenten (4/6 en 8 personen).

Het hele terrein is omheind en dus veilig. Elk accommodatie biedt voldoende privacy en een prachtig uitzicht en heeft een eigen terras en keuken of kitchenette. Zo hoeft nu niet elke dag uit eten met uw kinderen als u wilt.

In de gezamenlijke tuin ligt een verwarmd zwembad voor veel spetterplezier. Daarnaast is er een boomhut, een speelveld met een trampoline, boogschieten, buitenspeelgoed en een speeltent met tafeltennis, darts en tafelvoetbal. U hoeft niets mee te nemen: alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie met kinderen in Portugal!

Lekker buiten spelen

Kinderen kunnen op Quinta Japonesa de hele dag lekker buiten bezig zijn. Het ‘privé-animatieteam’ bestaat uit de zonen Mika en Rick. Zij laten de kinderen die op vakantie zijn graag zien wat er te beleven is op de quinta!

In de Japanse Zentuin met bruggetjes is het prima verstoppertje spelen. Kleine speurneuzen komen van alles tegen: kikkers, wandelende takken, krekels, sprinkhanen, libellen, vuurvliegjes, visjes en vogels. ‘s Avonds is er een indrukwekkende sterrenhemel met ontelbare sterren en planeten te ontdekken.

Rijke geschiedenis

Het vermaak op de quinta kunt u afwisselen met diverse uitstapjes. De Costa de Prata staat bekend om haar vele kastelen en kloosters. Zorg dat u het kasteel van Obidos in ieder geval niet mist! Het is er echt één zoals kinderen een kasteel tekenen. In de zomer vindt er een middeleeuws festival plaats dat leuk is voor jong en oud.

Ook leuk voor het hele gezin: de Romeinse opgraving in Conimbriga. Of de bezoekerscentra van Vimeiro of Aljubarotta over belangrijke veldslagen in Portugal. Wie kinderen heeft die van dinosaurussen houden: in de regio vindt u een opgraving, reusachtige voetafdrukken, een dinosaurusdrinkplaats, echte fossiele dinosauruseieren en een Dinopark met wel 150 levensgrote dinosaurussen.

Activiteiten Costa de Prata

Aan de Costa de Prata kunt u sportief en actief bezig zijn. Watersporten met de kinderen in Portugal kan uitstekend in de lagune van Obidos, Baleal (naast Peniche) en São Martinho do Porto met zijn prachtige baai, mooie zandstranden en zowel rustige als ruige zee. Peniche staat bekend om zijn perfecte ‘super tubes’ en Nazaré om zijn gigantisch hoge golven. Het zijn paradijzen voor wind- en kitesurfers.

Andere ontspannende of leerzame attracties aan de Costa de Prata:

  • boottocht naar de Berlenga eilanden (waar dolfijnen gespot kunnen worden)
  • bodyboarden met het hele gezin (les mogelijk)
  • zwembaden met glijbanen
  • kartbaan
  • bowlingcentrum
  • een fruitteeltbedrijf of imker bezoeken
  • een keramiek-, kaarsen- of kristalfabriek bezoeken
  • wandelen in natuurpark Serre d’aire e Candeieros
  • een museum bezoeken
  • wijnproeven

Culinair genieten

Bert en Michelle organiseren vaak culinaire avonden. Met het hele gezin kunt u aanschuiven om te genieten van heerlijke maaltijden met lokale ingrediënten zoals Sushi, een barbecue of de befaamde gegrilde Kip-piripiri, een succes voor groot en klein (er is ook een milde variant). Tijdens de pizza-avonden kunnen de kinderen zelf pizza’s maken en in de steenoven afbakken.

Nederlanders met Portugese roots

Quinta Japonesa is opgezet door de Nederlanders Bert Pranger en Michelle Hofland. Zij waren op zoek naar een leuke vaste vakantieplek in de natuur. Omdat Michelle Portugese roots heeft, viel de keuze op Portugal.

De ‘eigen’ vakantieplek werd al snel uitgebreid met appartementen en luxe tenten voor gasten. Het leven in Portugal op Quinta Japonesa beviel zo goed, dat Bert en Michelle in 2012 besloten zich hier met hun twee zonen Mika (2007) en Rick (2011) definitief te vestigen. U bent van harte welkom om ook van hun mooie plek en gastvrijheid te komen te genieten!

//dit hadden we toegevoegd.